Focibajnokság a hajléktalanokért

CsGyK
Focibajnokság a hajléktalanokért
Részvétel a Pauperek Kupáján

Feltöltve: 1 hónapja

A Göncz Árpád Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Központ Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálatának munkatársai és ügyfelei közösen vettek részt a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Sportszolgáltató Központ szervezésében idén is megrendezésre került Pauperek Kupája című sporteseményen.

amatőr focibajnokság

A Pauperek Kupája egy hajléktalanellátó szervezetek közötti kispályás foci bajnokság. Célja az intézmények közötti kapcsolatépítés, a kommunikáció erősítése, a hajléktalansággal kapcsolatos mindenkori negatív megítélés enyhítése, valamint nem utolsó sorban, a jó és hasznos közös időtöltés.

amatőr focimérkőzés

Az eseményen megmérkőző csapatok összeállításánál szempont, hogy nem csak szervezeti munkatársakból, hanem ellátottakból is kell állniuk, hiszen a sportolás kapcsán kialakuló csapatszellem, az összetartozás érzése nagyon jó motiváló erő, remek eszköze lehet a társadalomba való visszatérés megtámogatásának. A torna jó alkalom az intézmények közötti kapcsolatépítésre, felhívja a figyelmet a hajléktalansággal kapcsolatos mindenkori negatív megítélésre, de talán mindenekelőtt jó és hasznos időtöltés. (A pauperek a pauperizáció szóból jön, ami elszegényedést, hátrányos helyzetbe kerülést jelent.)

amatőr focimérkőzés

Ajánlott hírek