X

Labirintus táborok 2023

CsGyK
Labirintus táborok 2023
Fantasztikus kalandok az idei Labirintus táborokban

Feltöltve: fél éve

2023 nyarán már rutinosan vágtunk bele a Család- és Gyermekjóléti Központtal kapcsolatban álló gyerekeknek szervezett Labirintus táborba - az óvodai és iskolai szociális segítők és a MenTa munkatársainak részvételével.

Több, előző évről ismerős gyerekarccal találkoztunk, de sok új táborozó is csatlakozott hozzánk. Nagyon jó kis csapat állt össze július 10-ére, az 1. tábor első napjára.

A tavalyi nyár legkedveltebb programjai és izgalmas újítások is várták gyerekeket. Fótfürdő például kihagyhatatlan, annyi lehetőséget kínál: kalandpark, kacsaetetés, rollerpark, a természet megfigyelése, vízicsata, fagyizás… A Mesemúzeum a kisebbeket varázsolta el, a BKK központban a nagyobbak érezhették magukat “belsősnek” a cégben. A kerületi állatmentőkre, a Kutyások a XV. kerületért Állatvédő Egyesület munkatársaira mindig számíthatunk, ha felelős állattartásról van szó. A városligeti léghajós játszótéren állandó a pezsgés és kacagás hangjaival telik meg a fülünk. Ebben az évben ügyességi feladatokból álló csapatversenyt is szerveztünk, és nagy öröm volt látni, hogyan szurkoltak egymásnak a gyerekek, és mennyire becsületes módon versengtek a csapatok egymással. A hét során rengeteg kreatív alkotás is készült: levendulababa, vasalt gyöngyfigurák, festmények tömkelege és különböző technikákkal készült karkötők tűntek fel mindenütt. Hogy sokáig megmaradjanak a tábori élmények az emlékezetünkben az utolsó napon együtt megnéztük a héten készült fotókat. Búcsúzóul mindenki készíthetett magának egy tornazsákot, amin vissza-visszaköszöntek a kedvenc pillanatok és a táborozó társak aláírásai.

A Labirintus tábor második turnusára július 24-e és július 28-a között került sor. Az első tábor közel 50%-os fiú-lány arányához képest jelentős lányfölény alakult ki ebben a csoportban.

Ismét nagy szükség volt az óvodai és iskolai szociális segítők és a MenTa munkatársainak rugalmasságára, problémamegoldó képességére. Míg az első héten a kánikula, és a hőségriadó, ezen a héten az esős időjárás állította kihívás elé a kollégákat, akik szerencsére már rutinosak, így sikerrel oldották meg a felmerült problémákat. A hét tematikája hasonló volt az első héthez, bár a programokban adódtak kisebb eltérések. A fótfürdői kirándulás, a kézműves foglalkozások, a csapatverseny mellett ezen a héten a BKK látogatással párhuzamosan a Füvészkertben ültettek növénykéket a kicsik, és volt „Just dance!” is. Péntek délután részesei lehettünk a gyerekek által szervezett és megvalósított „esküvőn” is, ami számunkra is igazi meglepetést okozott. Ezen a héten is elkészültek az emlékeket őrző tornazsákok, a gyerekek nagyrésze öleléssel, és ezzel a kérdéssel búcsúzott a táborban lévő felnőttektől: “Ugye, jöhetünk jövőre is?”

Köszönjük a résztvevő gyerekeknek és szüleinek, hogy ilyen sok örömmel tölthettük együtt ezt a hetet!

 

gyerekek állatokkal

rollerpálya gyerekekkelMesemúzeum gyerekekMesemúzeum gyerekekBKK látogatóközpont gyerekekVárosliget gyerekekVárosliget gyerekekFótfürdő kirándulás

társasjátékozó gyerekekkert játszó gyerekekkézműves alkotásokkézműveskedő gyerekek

Fűvészkert gyerekekkert játszó gyerekektársasjátékozó gyerekek

Fótfürdő kiránduláskézműveskedő gyerekekkézműveskedő gyerekekállatok gyerekektársasjátékozó gyerekektársasjátékozó gyerekekBKK látogatóközpont gyerekekVárosliget gyerekekEmlékfal

 

 

Ajánlott hírek
Facebook
Legfrissebb hírek
Állásajánlatok
Kapcsolat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Göncz Árpád Szociális Intézmény

1157 Budapest, Árendás köz 4-6.

Tel./Fax:
06-1/306-3184
06-1/307-6263
06-1/ 271-0209

 E-mail: igazgato@gaszixv.hu

 Facebook: facebook.com/gaszixv