Közlemény

Területi gondozás
Közlemény
A járványügyi vészhelyzetre tekintettel a XV. kerületi Operatív Törzs újabb megelőző, óvó intézkedést hozott 2020. március 18-án

Feltöltve: 3 éve

KÖZLEMÉNY!

A járványügyi vészhelyzetre tekintettel a XV. kerületi Operatív Törzs megelőző, óvó intézkedést hozott 2020. március 18-án,
amely értelmében 14 nap karantént rendel el a Gondozóház 
és a Nyugdíjasház teljes területére 2020. március 18-tól április 1-ig.

A Nyugdíjasház területéről kilépni nem lehet, látogatókat fogadni tilos!

A Gondozóházban az ellátás a megkötött, érvényes megállapodások szerint történik!

A 41/2020. (III.11.) számú Kormányrendelet értelmében az idősek ellátása az Önkormányzat feladata!

Ezen idő alatt a bentlakóknak heti 1 alkalommal biztosítjuk a bevásárlást (10.000 Ft összegig), amely jelenti az alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek beszerzését, postai csekk feladását.

A bevásárláshoz kérjük, listát készítsenek névvel, szobaszámmal, telefonszámmal ellátva, amelyet a pénzzel együtt helyezzenek el egy általunk biztosított borítékban.

A bevásárlásokat az Önkormányzat munkatársai végzik, akiknek névvel ellátott, Jegyző által aláírt névtáblájuk lesz.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy az idősekre nagyon veszélyes az új koronavírus, és elsősorban a 70 év felettiek mindenképpen maradjanak otthon.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása is az, hogy "egyfajta szociális távolságot tartsanak egymástól az emberek", ami körülbelül 2 méteres távolságot jelent, de ha otthon maradnak, az a legbiztonságosabb a számukra!

Tekintettel arra, hogy járványügyi vészhelyzetben az intézkedéseket tűrni kell, szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük!

 

Cserdiné Németh Angéla 

a XV. kerületi Operatív Törzs vezetője

Ajánlott hírek