GÁSZI

GÖNCZ ÁRPÁD SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY – XV. KERÜLET

Search

A Napsugár klub 2024 első negyedévi programjai

2024. február 21-én megtartottuk évnyitó foglalkozásunkat az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központban. Hagyományunkhoz hűen, most is sor került az előző évi programokból összeállított  „kisfilmünk” megtekintésére. Megelevenedhetett a múlt egy közös szelete. Sztoriztunk, jókat nevettünk, majd  játékos formában emlékeztünk, mélyítve a megszerzett ismereteket. Ezt követően, közös bakancslistát készítettünk, újabb célokat kitűzve magunk elé.

Tavaszváró-húsvéti kézműves foglalkozás – 2024. március 25.

A kézműves foglalkozások népszerűek a csoportban. Szeretünk alkotni, amik nemcsak a készítésben okoznak örömöt, hanem otthonaikban is tovább élnek. Közben beszélgettünk a gyerekkori húsvéti szokásokról, ki hogyan készül, kapcsolódik ma az ünnepkörhöz. Jó volt hallani, hogy a csoportban néhány egyedülálló özvegyasszony összefogva együtt tölti az ünnep egy részét, megvendégelve egymást.

Palota+ program – 2024. április 26.

Április végén a belső-józsefvárosi Palotanegyedbe látogattunk. Úticélunk először a Pállfy-palotába vezetett, ahol Zenei gyűjtemény előadáson vettünk részt. Betekinthettünk a szalonok, különösen a Pállfy szalon izgalmas világába, valamint jelenlegi működésébe. Ezt követően a Wenckheim-palotába sétáltunk át, ami otthont ad a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárnak és egyéb rendezvényeknek. Érdekes és gazdag információkat kaptunk csoportvezetőnktől a Wenckheim család életéről, a gyönyörű, neobarokk épületről, valamint a könyvtár új épületegyütteséről, és az ott folyó munkáról. Tartalmas délutáni program volt.

László Margit csoportvezető

Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ, Napsugár klub

A tartalomhoz