GÁSZI

GÖNCZ ÁRPÁD SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY – XV. KERÜLET

Search

Labirintus táborok 2023

2023 nyarán már rutinosan vágtunk bele a Család- és Gyermekjóléti Központtal kapcsolatban álló gyerekeknek szervezett Labirintus táborba – az óvodai és iskolai szociális segítők és a MenTa munkatársainak részvételével.

Több, előző évről ismerős gyerekarccal találkoztunk, de sok új táborozó is csatlakozott hozzánk. Nagyon jó kis csapat állt össze július 10-ére, az 1. tábor első napjára.

A tavalyi nyár legkedveltebb programjai és izgalmas újítások is várták gyerekeket. Fótfürdő például kihagyhatatlan, annyi lehetőséget kínál: kalandpark, kacsaetetés, rollerpark, a természet megfigyelése, vízicsata, fagyizás… A Mesemúzeum a kisebbeket varázsolta el, a BKK központban a nagyobbak érezhették magukat “belsősnek” a cégben. A kerületi állatmentőkre, a Kutyások a XV. kerületért Állatvédő Egyesület munkatársaira mindig számíthatunk, ha felelős állattartásról van szó. A városligeti léghajós játszótéren állandó a pezsgés és kacagás hangjaival telik meg a fülünk. Ebben az évben ügyességi feladatokból álló csapatversenyt is szerveztünk, és nagy öröm volt látni, hogyan szurkoltak egymásnak a gyerekek, és mennyire becsületes módon versengtek a csapatok egymással. A hét során rengeteg kreatív alkotás is készült: levendulababa, vasalt gyöngyfigurák, festmények tömkelege és különböző technikákkal készült karkötők tűntek fel mindenütt. Hogy sokáig megmaradjanak a tábori élmények az emlékezetünkben az utolsó napon együtt megnéztük a héten készült fotókat. Búcsúzóul mindenki készíthetett magának egy tornazsákot, amin vissza-visszaköszöntek a kedvenc pillanatok és a táborozó társak aláírásai.

A Labirintus tábor második turnusára július 24-e és július 28-a között került sor. Az első tábor közel 50%-os fiú-lány arányához képest jelentős lányfölény alakult ki ebben a csoportban.

Ismét nagy szükség volt az óvodai és iskolai szociális segítők és a MenTa munkatársainak rugalmasságára, problémamegoldó képességére. Míg az első héten a kánikula, és a hőségriadó, ezen a héten az esős időjárás állította kihívás elé a kollégákat, akik szerencsére már rutinosak, így sikerrel oldották meg a felmerült problémákat. A hét tematikája hasonló volt az első héthez, bár a programokban adódtak kisebb eltérések. A fótfürdői kirándulás, a kézműves foglalkozások, a csapatverseny mellett ezen a héten a BKK látogatással párhuzamosan a Füvészkertben ültettek növénykéket a kicsik, és volt „Just dance!” is. Péntek délután részesei lehettünk a gyerekek által szervezett és megvalósított „esküvőn” is, ami számunkra is igazi meglepetést okozott. Ezen a héten is elkészültek az emlékeket őrző tornazsákok, a gyerekek nagyrésze öleléssel, és ezzel a kérdéssel búcsúzott a táborban lévő felnőttektől: “Ugye, jöhetünk jövőre is?”

Köszönjük a résztvevő gyerekeknek és szüleinek, hogy ilyen sok örömmel tölthettük együtt ezt a hetet!

A tartalomhoz